بسم الله الرحمن الرحیم

فضائل امام زین العابدین علیه السلام

روایت شده است : مادر آن حضرت بنام شهربانو شاه ن»(1) که دختر یکى از پادشاهان عجم بنام یزدجرد بود در هنگام ولادت و زایمان آن حضرت از دنیا رفت ، و بعد از آن زن دیگرى سرپرستى و پرورش او را به عهده گرفت ، و امام علیه السلام او را مادر مى ‏نامید .

نقل شده است : امام سجّاد علیه السلام با این زن در یک کاسه غذا نمى‏ خورد ، و وقتى به آن حضرت عرض کردند : شما که نیکوکارترین مردم هستید چرا با این مادر هم ‏غذا نمى ‏شوید در حالى که او دوست دارد با شما هم‏ غذا شود؟ امام علیه السلام در جواب فرمود :

أکره أن تسبق یدی إلى ما سبقت إلیه عینها، فأ عاقّاً لها.

نمى‏ پسندم دست من به لقمه ‏اى پیشى بگیرد که او پیش از من به آن نظر افکنده است ، و در نتیجه با این عمل خاطر او را آزرده کنم و عاق او گردم .(2)

و وقتى فقیر و مستمندى نزد او مى‏ آمد مى ‏فرمود :

مرحباً بمن یحمل زادی إلى الآخرة .

خوش آمدى اى کسى که بار آخرت و توشه فرداى مرا به دوش مى‏ گیرى .(3)

رو نوشت :

1) او دختر یزدجرد بن شهریار بن کسرى پادشاه روم بوده است .

در کتاب روضة الواعظین: 201» نقل کرده است : امیرالمؤمنین ‏علیه السلام حریث بن جابر حنفى را فرماندار ناحیه ‏اى از مشرق‏ زمین نمود ، و او دو دختر یزدجرد را به سوى آن حضرت فرستاد ، امیرالمؤمنین علیه السلام یکى از آن دو یعنى شاه ن را به فرزندش امام حسین علیه السلام بخشید که از او حضرت زین العابدین علیه السلام به دنیا آمد ، و دیگرى را به محمّد بن ابى بکر بخشید که از او قاسم به دنیا آمد ، پس این دو پسرخاله ‏اند .

2) مناقب ابن شهراشوب: 162/4، بحار الأنوار : 93/46 ح82 .

3) کشف الغمّة : 74/2، بحار الأنوار : 98/46 ح 86 .

جنگ با اهل بیت علیهم السلام جنگ با پیامبر صلی الله علیه و آله

امیرالمومنین علیه السلام در زمان حضرت نوح علیه السلام

فاطمه سلام الله علیها دین استوار

السلام ,، ,علیه ,امام ,حضرت ,بن ,علیه السلام ,، و ,آن حضرت ,را به ,با این

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نما شیشه ای ساختمان حقیقت روشن: ایستاده با مشت به وبلاگ کودک و نوجوان خوش آمدید اگه بر روی این لینک کلیک کنید تمام اطلاعات گوشی یا کامپیوتر هک میشود تکنولوژی عمده فروشی مثبت بازار نوشته های روزانه ی من گروه صنعتی کاوه - گاوصندوق کاوه دانلود فیلم و سریال